To decorate or not to decorate

 
 

Interiørdesign ER et fag. Jeg skjønner det nå. Jeg kjenner flere flinke folk, men favoritten er min venninne Tonje. Hun setter sammen stiler og farger så elegant at det aldri føles rotete eller feil. Men du må være tøff da, og stole på at det funker. Jeg synes også at det er vanskelig når du ikke kan toppe jobben med de rette tingene. Nå pengene mangler. Jeg mener ikke at det kun kan bli fint om du har penger å bruke, men det er ihvertfall mye lettere.

Jeg ønsker for eksempel ikke bilder og pyntegjenstander og vaser fra IKEA, ingenting galt med IKEA, men jeg vil ikke ha et utrykk som er helt likt naboens. Jeg kan like IKEAs bilde av Hepburn fra Breakfast at Tiffanys, men vil ikke ha det på veggen. Det er brukt over alt og det ville ikke føles som mitt eget. For meg er det viktig med ting rundt meg som ikke bare passer inn til resten av interiøret, men også at det sier noe om meg. At det betyr noe for meg og gir meg en følelse eller visjon. Jeg har en forkjærlighet for mote som bransje, dens stilikoner og eksentrikere. Jeg liker samtidskunst og jeg liker media og underholdning i alle former, som magasiner, aviser og film. Dette er ting jeg tenker på når jeg leter etter elementer til hjemmet mitt. Bildet på toppen av posten er filmplakaten fra dokumentaren om Iris Apfel som jeg har rammet inn og hengt på kjøkkenet. Det var det første som kom på plass og Iris var elsket fra dag 1. Du MÅ se filmen!

Jeg vet veldig godt hva jeg liker og hva jeg vil omgi meg med, men jeg sliter med å se hva som passer sammen før det faktisk er på plass. Det har vært mye deponeringer og masse som har gått rett tilbake til butikk.

Her er et innblikk i feil og blinkskudd de siste månedene chez moi.

Sofa og stoler fra Slettvoll i hus. Disse her fått bli! Jeg er veldig fornøyd med de, spesielt fargen på stolene. 


Sofa og stoler fra Slettvoll i hus. Disse her fått bli! Jeg er veldig fornøyd med de, spesielt fargen på stolene. 

Tilbakeblikk på forige post. Garderobe dag 1.


Tilbakeblikk på forige post. Garderobe dag 1.

Superellipse fra Piet Hein kjøpt brukt hos brukt butikken Gamle Danske på Thorsov. Fantastisk butikk med utrolig bra service. Kommer alltid til å sjekke denne butikken før jeg kjøper noe som helst av dansk design. Fikk levere det tilbake. Det ble feil...


Superellipse fra Piet Hein kjøpt brukt hos brukt butikken Gamle Danske på Thorsov. Fantastisk butikk med utrolig bra service. Kommer alltid til å sjekke denne butikken før jeg kjøper noe som helst av dansk design. Fikk levere det tilbake. Det ble feil...

Salongbordet kommer fra en kjempekoselig liten interiørforretning på Elisenberg som lot meg deponere. Heldigvis. Det ble feil... 


Salongbordet kommer fra en kjempekoselig liten interiørforretning på Elisenberg som lot meg deponere. Heldigvis. Det ble feil... 

Garderobeskapet i går. Det kommer seg!


Garderobeskapet i går. Det kommer seg!

Midelertidig bord fra IKEA (bedre enn å spise på gulvet...) Persisk teppe fra Celine Maktabi. Absolutt ELSKER  det! Men det ble feil.... Jeg har bestillt et sort bord og er redd det blir for mørkt.


Midelertidig bord fra IKEA (bedre enn å spise på gulvet...) Persisk teppe fra Celine Maktabi. Absolutt ELSKER  det! Men det ble feil.... Jeg har bestillt et sort bord og er redd det blir for mørkt.

Fantastisk!!! teppe fra Celine igjen. Dette viste seg å være for stort og veeeldig dyrt for meg. Men det er akkurat et slikt teppe jeg leter etter til stuen. 


Fantastisk!!! teppe fra Celine igjen. Dette viste seg å være for stort og veeeldig dyrt for meg. Men det er akkurat et slikt teppe jeg leter etter til stuen. 

Sidebord fra Pols Potten kjøpt på Konzept HP på Elisenberg. Jeg bar de hjem selv. Hurra!


Sidebord fra Pols Potten kjøpt på Konzept HP på Elisenberg. Jeg bar de hjem selv. Hurra!

Bella -the toy poodle, har vært med hele veien. Hun har ligget på toppen av alt!
Det er utrolig koselig å sitte å jobbe på sengen å se gjennom leiligheten. Kan ikke vente til det blir ferdig. Teppet på det siste bildet er fullstendig midlertidig. Et megabomkjøp fra IKEA. 
Gulvet ble slipt, grunnet, slipt, malt og lakket,


Gulvet ble slipt, grunnet, slipt, malt og lakket,

Peisen skal DEFINITIVT skal byttes.


Peisen skal DEFINITIVT skal byttes.

AYTM puff i rose. Bestillt to.... Eske design.

AYTM puff i rose. Bestillt to.... Eske design.

Tapetplan for gangen. Det er ikke gull alt som glimler, noe er glitter også! Tror det blir glitter i gangen.


Tapetplan for gangen. Det er ikke gull alt som glimler, noe er glitter også! Tror det blir glitter i gangen.

Gulvet har fått ny lack som ikke er like blank. 


Gulvet har fått ny lack som ikke er like blank. 

Dette teppet er så vakkert at jeg nesten angrer.


Dette teppet er så vakkert at jeg nesten angrer.

Challierès birdlamp fra Eske design. Jeg MÅ ha denne lampen!  


Challierès birdlamp fra Eske design. Jeg MÅ ha denne lampen! 

Ninfea coffee table far Poltrona Frau. Valnøtt og skinn. Need I say more? Dette er kun på ønskelisten og kommer ikke i hus før jeg vinner i lotto...


Ninfea coffee table far Poltrona Frau. Valnøtt og skinn. Need I say more? Dette er kun på ønskelisten og kommer ikke i hus før jeg vinner i lotto...

En investering for å spare sofaen for liggegroper? Paulistano Macassar stol fra Milla Boutique. 


En investering for å spare sofaen for liggegroper? Paulistano Macassar stol fra Milla Boutique. 

Så ca her er jeg nå. Etter fire måneder, fortsatt ikke ferdig med innredning. Hatten av for alle interiørdesignere der ute,
dette er søren ikke lett!

Fashion will you take me back?!
MrsB/xoxo