ShoeLady

Det er vel ingen hemlighet at jeg absolutt eeeelsker sko. Jeg kjøper heller sko enn mat. Nå er jeg hverken young, free eller singel, så for meg er det ikke et option å ikke kjøpe mat. Det viser seg at disse barna ha mat…! Og når de blir eldre skal de søren meg ha Acne jeans, Ugg boots, LV vesker og LaLa Berlin skjerf!!

Det var en avsporing, jeg skal ikke snakke om lure innkjøpsvaner i dag. Jeg skal prøve å gjøre det lettere å kjøpe sko… Hmmm egentlig samme sak alikevel:)

Sko-bonanza

Har du prøvd å bestille sko på nettet og endt opp med feil str?

Jeg prøver her å lage et skjema som sammenligner skostørrelser i forskjellige merker og modeller. Jeg har sko i alt fra str 38 til 39.5, og før jeg ble litt dreven måtte jeg bytte mye. Stort sett er jo ikke det noe problem, de fleste nettsider nå håndterer jo dette med toll og moms for deg, men det gjør ikke alle, og da kan det bli det dyrt. 

Toll og tull

Som tidligere nevnt sier tollvestenet at du enkelt kan sende inn et par skjemaer å få tilbake avgiftene du har betalt når du sender noe tilbake til  nettbutikken for feks å bytte en str. på sko.
Nå har det seg slik at tollvesenet er en utspekulert, kalkulerende mafia instans, de kan du ikke høre på. Uansett hvor mange skjemaer og kvitteringer jeg har sendt inn er det ALLTID noe som mangler. Tollvesenet skylder meg MYE penger! Jeg har gitt opp å kreve det tilbake, men har bestemt meg for at de skal ikke få mer... 

Derfor; det gjelder å kjøpe rett str på første forsøk. Selvom du ikke har samme str som meg i sko, kan du se forskjellen i skomodellene.

Japanske størrelser er rett og slett cm på lengde. Det vil si at om du finner en nettside som har konverteringstabell også til STR JPN, da kan du vips!, måle foten din. 

Skjemavelde

Jeg har her laget et skjema med sko jeg selv har, og størrelsene som passer.
For eksempel et par Open-toe Christian Louboutin ankleboots i str 39 passer meg, og i skjemaet vil det da stå at CL Pigalle patent pump passer i str 39.5. Jimmy Choo open sandal platå vil ligge inne med str 38.5. Da vet du at om du har Pigalle i str 37, må du ha 36.5 i CL open-toe ankleboots, og 36.5 i platåene fra Choo.
Alle disse skal da liksom være 24, 5 cm lange, men det stemmer jo selvfølgelig ikke 100%. I tillegg er noen sko brede og noen smale. Åpen tå har bedre plass enn lukket tå og lakk føles trangere enn semsket skinn selvom de er like lange, brede og har samme str. En umulig jungel!

Se på skjemaet mitt (jeg legger det på i morgen) så kanskje det hjelper deg. Jeg fyller inn etterhvert som nye sko kryper seg plass i garderoben, noe jeg håper det snart gjør! Jeg har et par flats og et par "slides" fra Aquazzura i sikte,  og i tillegg har jeg bud inne på Ebay på et par støvletter som er ute av produksjon og umulig å få tak i på vanlig vis. Her kommer jo det hersens tollvesentet inn igjen. ALT koster nå en formue å bestille. Gremmes. 

Got it?
MrsB/xoxo