Juicy

 
 

Neida, jeg har ikke kastet meg på juicebølgen. Ikke helt ihvertfall. Jeg har ikke juicemaskin og jeg lever ikke på kun juice. Til det er jeg altfor glad i å tygge... 

Jeg har rett og slett funnet ut at:

1. Du trenger IKKE en juice maskin

2. Du blir faktisk ganske mett om du putter i avokado

3. Magen liker det innmari godt

Og ikke minst;
4. Det er fort gjort!

Tidsklemmahhhhh

Jeg har så mye å gjøre og så liten tid. Det er en klisje, vet det, men det er sant! Jeg synes jeg gjør noe hele tiden. Det er jobb, skole, ekstrajobb, trening, hus ++ Sitter liksom aldri stille å gjør ikke noe. 

Frokost er vanskelig å rekke, lunsj også. Jeg har funnet ut at en sitron, ett eple og en avokado blandet med litt appelsinjuice (ikke fra konsentrat), går veldig fort å lage med en stavmikser. Du bruker innmaten av avokadoen, hele sitronen og hele eple, sleng det i mixeren og voila! Frokost og lunsj i en fei. Dette er så mye sitron at avokadoen ikke blir ekkel og brun. Du drikker halvparten på vei til jobb, og halvparten i lunsjen. Innimellom spiser jeg forskjellig frukt og yoghurt. Skulle tro det ikke var mye å bli mett av, men ifht kanskje et rundstykke som ofte består av 50 prosent luft og 50 prosent carbs, så blir du faktisk det. 

 
Les ingredients....


Les ingredients....

 

Må snart finne på en annen blanding da, som også er mettende, det blir litt kjedelig i lengden. Noen som har veeeeldig enkle tips?

Natta kropp

Å KUN leve på juice derimot, som mange gjør i lengre perioder er bare helt villt. Og tenk så kjedelig! Når jeg kommer hjem om kvelden og skal spise middag etter juicefrokost og -lunsj, er det viktigste for meg konsistensen. Tenk å aldri tygge på noe! Og hva med tennene? Ikke bare syreskader, men blir de ikke veldig "sløve", om de aldri brukes? 

Når vi først snakker om sløve organer, hva med resten av kroppen? Den må jo nesten gå i dvale, eller ihvertfall kjede seg i hjel! Ingenting å kverne og prossessere. Hva skal den gjøre da? Vil den ikke bli sløvet ned og glemsk? Vil den til slutt ikke huske hvordan den fordøyer mat?
Gir vi koppen vår fysisk Alzheimer med all denne juicingen? 

Kamuflerte slankere eller b-kjendiser med ekstrem ernæringskunnskap?

Jeg lurer på om disse bloggerene og realitymenneskene som skryter av ukelange detox og renselseskurer egentelig har skjulte motiver. Kanskje de bare later som de ikke hører hva ernæringsfysiologer og forskning sier, fordi de egentelig slanker seg! Det er jo ikke politisk korrekt å slanke seg, vi skal jo være så naturlige og aksepterende av alle kroppstyper og fasonger, men det er også kanskje bare løgn? 

 
A-Magasinet 10. april 2015


A-Magasinet 10. april 2015

 

I følge A-Magasinet fra 10. april er det ikke engang LOV å kalle juicekurer detox eller renselse, EUs vitenskapskomite har kommet frem til at det enda ikke er fremlagt dokumentasjon som kan underbygge det. OG når du "juicer" frukt og grønnsaker ødelegger man kostfibrene kroppen trenger i fordøyelsessystemet. Og der er vi tilbake til tarmenes Alzheimer....

Et par måltider om dagen er vel greit kanskje? Og så mye bedre det må være å drikke en juice du har laget helt selv, enn å betale en formue for noe du kjøper i en juicebar på vei til jobb. Alt med måte?

Have yourself a healthy quickie💚

Cheers!

MrsBxx