Statsbudsjettet og garderoben min

Skjerf Burberry


Skjerf Burberry

Vest By Malene Birger


Vest By Malene Birger

Skjørt Dagmar og t-shirt Wang


Skjørt Dagmar og t-shirt Wang

Min garderobe består av en del sko, vesker og klær som jeg har bestillt fra ulike nettbutikker. Saks, nordstrom, neimanmarcus, jimmychoo, net-a-porter, matchesfashion, mytheresa..... etc
Det er ikke fordi det er billigere der men fordi de har varene jeg vil ha.

Skal noen ufikse, satte politikere få fortsette å bestemme hvor mye jeg skal betale i skatter og avgifter, skal de pokker meg også sørge for at jeg får tilbake det som er rettmessig mitt innen rimelig tid.   

Mulig jeg er tett, men ærlig talt, hva tror de? At vi handler til under tusenlappen på nettet for å spare penger? At det er DEN grensen som irriterer? At det er der de sanker stemmer? På å gi småkroner til til enkeltpersoner som kjøper for småbeløp på nett, ved å ta  store beløp (det blir jo store beløp tilsammen) fra handelstanden? Vet at dette var litt flåsete men var ikke det  bittelitt av det som skjedde i går? Det minnet ihvertfall meg på at jeg har fortsatt penger utestående for MYE av min garderobe. Hvor er egentelig de pengene??

Jeg betaler gladelig moms og skatt, for jeg nyter luksusen av et samfunn hvor det offentlige betaler mine sosiale goder. Det offentlige ihvertfall forvalter mine skatte-/moms/ avgiftspenger så jeg for eksempel har mulighet til å være hjemme nesten et år når jeg får barn. Gir mer el mindre gratis sykehusbehandling og sørger for at jeg nesten sikkert har et sted å plasseres når jeg blir gammel og skrøpelig. Akkurat som om jeg noen gang blir det...

Jeg vet det, slapp av, det er ikke alle behov som blir dekket og det er ikke alt som er bra, tro meg, det har jeg opplevet både selv, gjennom et ubehagelig møte med NAV, og når min mor ble syk og til slutt gikk bort i høst.

Velferdssamfunnet er ikke perfekt men det er mye bedre for meg enn om alle pengene mine skulle håndteres av meg. Tenk om jeg måtte spare til alt dette selv. Nei, for meg er nok dette den beste løsningen, selvom jeg ville gjerne ha bestemt litt mer detaljert selv. Når, hvor, hvordan, hvor mye....   

Noe av det som irriterer meg er at det er så utrolig vanskelig å få tilbake de pengene man har krav på! De pengene som fektisk ER mine.

Jeg bestiller stadig fra utlandet. Ikke fordi det er billigere, men fordi det er ting jeg ikke får tak i her i Norge. Og kjære dere sloppy kledde mednordmenn, jeg ville ikke kjøpt noe annet her hjemme om det ikke var mulig å kjøpe fra utlandet. Så hva skulle blitt gjort da? Skulle vi stengt nettsider så ikke vi nissefolk så hva som fantes der ute? Skulle alle blader sladdes eller skal det blir forbudt med fristende internasjonal presse? Vi kan jo be Nord-Korea om råd. 

 
Elsker skjerfet mitt


Elsker skjerfet mitt

Alexa fra Mulberry i lammeskinn og python


Alexa fra Mulberry i lammeskinn og python

Det blir bedre og bedre med årene


Det blir bedre og bedre med årene

Sko med tassle fra Gucci


Sko med tassle fra Gucci

Så var det moms og avgifter da. Hvorfor er det så vanskelig for AS Norge å gi meg MINE penger tilbake når jeg har rett på de? Når JEG retunerer et par sko så vil JEG ha mine avgiftspenger tilbake MED EN GANG! Jeg vil ikke trenge å sende inn fjorten skjemaer i fire eksemplarer og vente månedsvis for å få beskjed om at et skjema mangler. Og det mangler ALLTID et skjema!! Samme problemet dukker opp om du skal bytte en størrelse eller du har motatt noe som er ødelagt og må få ny vare. 

Det er rart at det skal være så vanskelig, for når du bytter eller retunerer til butikker som selv håndterer disse avgiftene så merker du ikke problemet en gang!

Jeg kjøper vinen min på Vinmonopolet og mannen min kjøper snus (jeg vet, ekkelt!!) i norske butikker. Jeg tenker at om du for eksempel røyker, så bør en god grunn til å kjøpe sigarettene her hjemme være for å betale avgifter til staten så staten kan sørge for behandlingen din når du får lungekreft. Eller, Vinmonopolet - alkohol - skrumplever - sykehus. Skrumplever er mer meg. Jeg røyker ikke, men jeg drikker "litt" vin...

Jeg betaler skatt og jeg betaler moms og jeg betaler avgifter. Med glede.

Kan AS Norge gi meg gladelig tilbake det AS Norge skylder meg for dobbeltbetalte avgifter på garderoben min? ASAP!

På forhånd takk!
MrsBxx